De praktijk

Orthodontistenpraktijk Ede is gevestigd aan Veldhuizerweg 1. De praktijk is eenvoudig bereikbaar en biedt ruime parkeergelegenheid naast de praktijk.

Vooruitgang en samenwerking

Als orthodontistenpraktijk geloven we in vooruitgang. Wij willen voorop lopen in orthodontische, technische en sociale innovaties. Innovaties die bijdragen aan een betere zorg voor onze patiënten.

Dat doen we elke dag. Samen met u, maar ook met onze collega-orthodontisten, tandartsen en specialisten zoals kaakchirurgen. Zo werken we samen vandaag aan de zorg van morgen.

Orthodontisten en tandartsen voor orthodontie

De orthodontisten voldoen allen aan de strenge kwaliteitseisen van de Nederlandse vereniging van Orthodontisten. (NNvO).

Orthodontist

Hans Kelderman

BIG 99021980302

Drs. Hans J.A. Kelderman MMSc – Orthodontist

Slechts weinig mensen hebben tanden die van nature recht staan. Gelukkig kunnen orthodontisten dit verhelpen en door de ontwikkelingen op de markt ziet men steeds minder van een beugel. Kelderman Orthodontie loopt voorop in deze ontwikkelingen en plaatst onder meer de beugels aan de binnenkant van het gebit of maakt gebruik van doorzichtige uitneembare beugels.

Zelfvertrouwen

Een gecorrigeerd gebit geeft het uiterlijk een positieve uitstraling waardoor het zelfvertrouwen toeneemt. Bovendien verbetert het de kauwfunctie en is het gebit beter schoon te houden, zodat de kans op cariës en infecties afneemt. De meeste kinderen komen als ze in groep zeven of acht zitten. Dit is de ideale leeftijd om met de behandelingen te beginnen. Een orthodontische behandeling duurt ongeveer 18 tot 24 maanden. Iedere vier tot zes weken komt de patiënt naar de praktijk voor controle en behandeling.

Wanneer

Het hangt van meerdere factoren af wanneer een orthodontische behandeling gestart moet worden. Dit zal bij een eerste consult in de praktijk besproken worden. Bij kinderen is het belangrijk dat er nog lichamelijke groei is en streven wij er naar om voor aanvang van de middelbare school te starten. Een verwijzing van de tandarts is overigens niet meer nodig.

Consult

Heeft u het idee dat uw tanden en/of kaak niet recht staan of denkt u dat uw kind toe is aan een behandeling? Maak dan eens een afspraak voor een oriënterend gesprek. Tijdens de eerste afspraak (het eerste consult) wordt een diagnose gesteld; hierna volgt de documentatie en tenslotte een uitgebreide uitleg c.q. bespreking van het behandelplan. Orthodontische behandelingen worden enkel vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen. Wij adviseren u om vooraf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om te informeren naar uw vergoeding.

Geregistreerd Specialist in het Orthodontisch Specialisten Register (BIG) en Lid van de Vereniging van Orthodontisten.
Specialisatie tot orthodontist aan Harvard School of Dental Medicine, Boston, USA.
Diploma Master of Medical Science (MMSc) aan Harvard Medical School, Boston USA.

BIG-registratie: 99021980302

Voor meer informatie over taakomschrijving, bevoegdheid en deskundigheid van de orthodontist, deze link: allesoverhetgebit.nl/tandartspraktijk/de-orthodontist.

Tandarts voor orthodontie, MSc

Pablo Méndez Barreiro

BIG 19915137502

Pablo Méndez Barreiro – Tandarts voor orthodontie, MSc

Pablo Méndez-Barreiro is ‘tandarts voor orthodontie’. Hij is MSc Ortodoncia omdat hij zijn opleiding in Spanje heeft gevolgd en succesvol heeft afgerond. Pablo werkt bij Kelderman Orthodontie in de praktijken in Zeist, Bilthoven en Culemborg en Ede.

Hij staat ingeschreven in het OK register van de Orthodontische Vereniging van Algemeen Practici (OVAP), www.okregister.nl en in het BIG-register onder nummer: 19915137502, www.bigregister.nl. Daarnaast is hij lid van de European Orthodontic Society (EOS), www.eoseurope.org.

Pablo Méndez-Barreiro groeide op in Oviedo, Spanje en studeerde tandheelkunde aan de Universiteit van Oviedo. In juni 2003 rondde hij deze opleiding succesvol af. Daarna volgde hij aan deze Universiteit de specialisatie tot MSc Orthodontie. In juni 2006 rondde hij ook deze opleiding af met een diploma. Hierna werkte Pablo tot februari 2012 als waarnemer bij een aantal praktijken.

Tijdens deze periode startte hij in 2006 ook zijn eigen praktijk in Asturias in Spanje. Hier werkte hij tot februari 2012. Toen heeft Pablo deze praktijk overgedragen en verhuisde hij naar Nederland. Sindsdien is hij naar volle tevredenheid werkzaam bij de praktijken van Kelderman Orthodontie.

Titelgebruik orthodontist
De Europese Commissie heeft een curriculum vastgesteld om na het behalen van de orthodontie-opleiding te voldoen aan de titelvoering “orthodontist”. Spanje kent geen apart register voor orthodontisten, ook al voldoet de universitaire opleiding aan dezelfde Europese eisen. Daarom erkent Nederland de Spaanse titel niet en gebruikt Pablo de titel ‘tandarts voor orthodontie’.

Kennis op peil
Om zijn kennis op peil te houden en te verbeteren, volgt Pablo regelmatig seminars, trainingen en woont hij conferenties bij in binnen- en buitenland. Door zijn achtergrond en opleiding heeft Pablo ervaring met het behandelen van patiënten van alle leeftijden en heeft hij een brede kennis van orthodontie op internationaal niveau.

Invisalign
In onze orthodontiepraktijken behandelen we patiënten volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Vooral voor volwassenen zijn de meest innovatieve behandeltechnieken beschikbaar. Pablo is gecertificeerd Invisalign®-specialist.

De behandelmethode Invisalign® bestaat uit ultradunne, doorzichtige hoesjes die u om de tanden plaatst. Met Invisalign heeft niemand door dat u een beugel draagt. Daarom is deze methode ideaal voor volwassenen.

Samenwerking
Voor uitgebreide en/of gecompliceerde behandelingen werkt Pablo ook samen met uw tandarts en indien nodig met andere specialisten zoals de kaakchirurg, parodontoloog, implantoloog of endodontoloog.

Met name de omgang met patiënten en het samen bereiken van goede resultaten maakt Pablo enthousiast. Hiernaast ook de mogelijkheid om zeer nauwkeurig en op hoog denkniveau te werken. Een prettige sfeer in de praktijk is voor hem belangrijk, nauw samenhangend met een goede communicatie.

Mondhygiënisten, orthodontie-assistenten en ondersteuning

Alle ortho-assistenten en mondhygiënisten zijn gediplomeerd, nemen deel aan nascholings-activiteiten en worden gemonitord door interne en externe audits.

Office manager
 • Reina
Receptionisten
 • Gaby
 • Simone
Orthodontie assistenten
 • Marjo
 • Helena
 • Rosanne
 • Gea
 • Gerrie
Orthodontie assistenten
 • Britte
 • Anna
 • Kate
 • Samya

Impressie praktijk

Een impressie van onze praktijk.