Verberg menu  
Verberg menu  

Kunt u niet direct vinden wat u zoekt, of heeft u vragen, dan kunt u onze klantenservice bereiken tijdens kantooruren op telefoonnummer:
0318 – 615 997

Adres

Orthodontistenpraktijk Ede
Veldhuizerweg 1
6712 DD Ede

 Contact: 0318 – 615 997

Maak een afspraak

Whatsapp:
06-38500603

Ben je te laat, of is er iets anders aan de hand.
Whatsapp ons even!


Bij spoedgevallen:

Voor spoedgevallen zijn wij tijdens de openingstijden telefonisch bereikbaar op 0318 - 615997Van 12:15 uur tot 13:00 uur lunchen wij en kunt u de voicemail inspreken.

Wij zijn buiten openingstijden uitsluitend voor spoedgevallen bereikbaar via de tandartsenpost:
telefoon: 0318-611888. Voor een bezoek aan de tandartsenpost wordt een vergoeding gevraagd.


Openingstijden

Maandag 08.30 - 17.00
Dinsdag 08.30 - 19.30
Woensdag 08.30 - 17.00
Donderdag 08.30 - 17.00
Vrijdag 08.30 - 17.00

Telefonisch contact

Van 12:15 uur tot 13:00 uur lunchen wij en kunt u de voicemail inspreken.
Op vrijdagmorgen zijn wij telefonisch beperkt bereikbaar. U kunt een boodschap inspreken dan bellen wij u terug. Vrijdagmiddag zijn wij telefonisch niet bereikbaar.


Openbaar vervoer

Onze praktijk ligt aan de rand van het centrum van Ede en er zijn mogelijkheden om uw auto vrij te parkeren.

De lijnbussen 5 richting Kernhem en 4 richting Veldhuizen gaan vanaf het station Ede-Wageningen tot dicht bij onze praktijk, halte Proosdijerveldweg. Het station Ede-Centrum is ongeveer 15 minuten lopen tot aan de praktijk.

Ben je te laat, of is er iets anders aan de hand. Whatsapp ons even!

Eerste consult

Meestal is het de tandarts die het eerste ziet dat je tanden niet goed staan. Het kan ook zijn dat jezelf niet tevreden bent over de stand van je tanden. Je kunt dan een afspraak maken bij onze praktijk met de orthodontist. Bij de eerste afspraak kijkt de orthodontist of je een beugel nodig hebt. Hij/zij zal dan alleen even in de mond kijken en vooral letten op de stand van de tanden en de kiezen en de verdere ontwikkeling van je tanden, kiezen en kaken. Hij zal ook letten op het profiel van je gezicht. Hij kan dan wel inschatten hoe en wanneer je het beste behandeld kunt worden.

Het kan ook zijn dat je nog even moet wachten en dat het nog niet het goede moment is om te starten met de behandeling. Dit heeft meestal te maken met de wisseling van het gebit. Als dat zo is krijg je van ons na verloop van tijd een afspraak thuis gestuurd om dit opnieuw te beoordelen. Als het wel zover is dat je behandeld kunt worden, moeten er eerst gegevens verzameld worden om een goed behandelplan te maken, helemaal afgestemd op jouw gebit. Het verzamelen van deze gegevens noemen we 1e onderzoek. Je kunt hier een afspraak voor maken.

1e onderzoek

Het 1e onderzoek wordt uitgevoerd door een assistente. Er worden 2 röntgenfoto’s gemaakt: een overzicht-foto van de hele kaak, we noemen dit een orthopantomogram of OPG en een röntgen-schedel-profiel foto of RSP. Verder worden er 5 mondfoto’s en 2 gezichtsfoto’s gemaakt met een fototoestel, en een 3D-Scan van de kaken waardoor gipsafdrukken of gips-happen niet meer nodig is. We zijn nu klaar met het verzamelen van de gegevens en hiermee kan de orthodontist een behandelplan maken. Dit behandelplan wordt vervolgens met u besproken bij de volgende afspraak.

Behandelplan bespreking

Aan de hand van de röntgenfoto’s, digitale foto’s en de 3D-scan leggen we uit wat de mogelijkheden zijn. Ook bespreken we wat er gebeurt met de stand van de tanden als je niet behandeld gaat/wilt worden. Je kunt dan zelf beslissen of je akkoord gaat met het behandelplan. Uiteindelijk bepaalt de orthodontist het traject wat je af moet leggen om een zo mooi mogelijk resultaat te krijgen. Verder wordt met de assistente die het behandelplan bespreekt de tarievenlijst doorgenomen en kun je een afspraak maken om de beugel te plaatsen. Als je vragen hebt bij het plaatsen van de beugel kun je die natuurlijk altijd stellen. Iedere assistente kan uitleg geven en zo niet vragen we het aan elkaar of aan de orthodontist. Ook als de beugel geplaatst is en je hebt vragen bij de controleafspraken schroom niet… vraag ze alsjeblieft!!! Er hoeft niets onduidelijk te zijn, wij zijn er om uitleg te geven.