Verberg menu  
Verberg menu  

Kunt u niet direct vinden wat u zoekt, of heeft u vragen, dan kunt u onze klantenservice bereiken tijdens kantooruren op telefoonnummer:
0318 – 615 997

Adres

Orthodontistenpraktijk Ede
Veldhuizerweg 1
6712 DD Ede

 Contact: 0318 – 615 997

Maak een afspraak

Whatsapp:
06-38500603

Ben je te laat, of is er iets anders aan de hand.
Whatsapp ons even!


Bij spoedgevallen:

Voor spoedgevallen zijn wij tijdens de openingstijden telefonisch bereikbaar op 0318 - 615997Van 12:15 uur tot 13:00 uur lunchen wij en kunt u de voicemail inspreken.

Wij zijn buiten openingstijden uitsluitend voor spoedgevallen bereikbaar via de tandartsenpost:
telefoon: 0318-611888. Voor een bezoek aan de tandartsenpost wordt een vergoeding gevraagd.


Openingstijden

Maandag 08.30 - 17.00
Dinsdag 08.30 - 19.30
Woensdag 08.30 - 17.00
Donderdag 08.30 - 17.00
Vrijdag 08.30 - 17.00

Telefonisch contact

Van 12:15 uur tot 13:00 uur lunchen wij en kunt u de voicemail inspreken.
Op vrijdagmorgen zijn wij telefonisch beperkt bereikbaar. U kunt een boodschap inspreken dan bellen wij u terug. Vrijdagmiddag zijn wij telefonisch niet bereikbaar.


Openbaar vervoer

Onze praktijk ligt aan de rand van het centrum van Ede en er zijn mogelijkheden om uw auto vrij te parkeren.

De lijnbussen 5 richting Kernhem en 4 richting Veldhuizen gaan vanaf het station Ede-Wageningen tot dicht bij onze praktijk, halte Proosdijerveldweg. Het station Ede-Centrum is ongeveer 15 minuten lopen tot aan de praktijk.

Ben je te laat, of is er iets anders aan de hand. Whatsapp ons even!

Gecombineerde behandelingen en Nazorg

Gecombineerde behandelingen

Orthodontie in combinatie met een kaakoperatie

Soms is het bij volwassenen nodig om samen met de orthodontische behandeling een kaakoperatie te overwegen om het resultaat nog beter te krijgen. Dat kan de orthodontist het best bepalen als hij de gegevens van het 1e onderzoek verzameld heeft (zie hiervoor beschreven). Hij bestudeert de röntgenfoto’s, mond- en gezichtsfoto’s en de gebitsafdrukken. Aan de hand hiervan wordt met u besproken wat de beste behandeling is. Het is dan mogelijk dat naast de orthodontische behandeling een kaakoperatie uitgevoerd moet worden. Als dan een behandeling overwogen wordt, maken we een afspraak voor het chirurgisch spreekuur. Kaakchirurgen en orthodontisten overleggen dan wat de beste behandeling is. Aan de hand van dit chirurgisch overleg maken we nogmaals een afspraak om alles nog eens goed uit te leggen. Intussen wordt er bij de zorgverzekeraar een aanvraag ingediend voor vergoeding van de operatie en de orthodontische behandeling. Als alles akkoord is, kunnen we starten met de behandeling en maken we een afspraak om de apparatuur te plaatsen. Tijdens de behandeling kunt u alle vragen stellen die u heeft. De orthodontist geeft na verloop van tijd het sein wanneer er geopereerd kan worden.

Vrijleggen van elementen

Het kan gebeuren dat elementen (vaak hoektanden) in de kaak blijven liggen en niet doorbreken. Dit kan verschillende redenen hebben. We proberen meestal eerst met de vaste apparatuur ruimte te maken zodat het element door kan breken. Lukt dit niet dan volgt er een verwijzing naar de kaakchirurg die het desbetreffende element vrij kan leggen. Hierbij wordt, meestal onder plaatselijke verdoving, een kleine opening gemaakt in het tandvlees ter hoogte van het desbetreffende element en wordt er een speciaal slotje geplakt op het ingesloten element. Aan dit slotje wordt een kettinkje bevestigd wat buiten het tandvlees komt te liggen.

 

Als het tandvlees wat genezen is gaan wij dit kettinkje bevestigen aan de boog van de vaste beugel en kunnen door middel van lichte kracht de desbetreffende tand of kies op zijn plaats brengen. Het komt weleens voor dat tanden of kiezen vast zitten in de kaak, dit noemen we ankylotisch. Als blijkt na verschillende controles en na een vergelijkende OPG (röntgenfoto) dat het element inderdaad ankylotisch is, moet het element worden verwijderd en gaan we daarna door met de orthodontische behandeling. We bekijken dan of we de ruimte kunnen sluiten of dat we de ruimte open houden zodat er in de toekomst een implantaat geplaatst kan worden.

Vroegtijdig stoppen

Als we de orthodontische behandeling met succes af kunnen ronden plaatsen we spalken (dunne metalen draadjes) aan de achterkant van de voorste zes tanden boven en onder (van hoektand naar hoektand). Dit doen we om schuiven van de tanden te voorkomen. Het is een gegeven dat de tanden op alle leeftijden nog steeds kunnen schuiven. Het komt voor dat er vroegtijdig gestopt wordt met de orthodontische behandeling om wat voor reden dan ook. Soms kunnen we dan geen spalken plaatsen aan de achterkant van de tanden. We kunnen tanden die niet goed staan niet vastzetten met een spalk. Het kan zijn dat de wortels van de tanden niet goed staan of dat de bovenkaak niet goed op de onderkaak past. Spalken worden pas geplaatst als de wortels van de tanden goed staan en de boven- en de onderkaak goed in elkaar passen. Deze spalken zorgen ervoor dat de tanden blijven staan zoals de orthodontist ze heeft neergezet met de vaste beugel.

Retentieperiode en Nazorg

RetentieperiodeRetentieperiodeMeestal worden tegen het eind van de actieve behandeling spalken achter de boven- en de ondertanden geplakt. Dit zijn dunne gevlochten draadjes, die met een klein druppeltje lijm op elke tand geplakt worden, in de boven- en onderkaak van hoektand naar hoektand. Deze spalken geven de tanden de steun die ze nodig hebben om in de rechte positie te blijven staan. Als een spalk los zit moet er direct een afspraak gemaakt worden om het weer vast te zetten. Als de spalk te lang los zit kunnen de tanden zich verplaatsen. Ook als je denkt dat er een verandering optreedt in de stand van je tanden moet je even een afspraak maken om dit na te laten kijken. De bedoeling is dat deze spalken lang blijven zitten en steun geven. Ons advies is om deze spalken altijd te laten zitten. Indien de tandarts het nodig vindt om de spalk tijdelijk te verwijderen (b.v. als er een gaatje gevuld moet worden) dan kan dat. Even bellen en een afspraak maken.

Nadat de slotjesbeugel door ons is verwijderd kom je nog een paar keer terug om de spalken te laten controleren en beoordelen we of het eindresultaat goed blijft. Deze controles zijn na 6 weken, 4 maanden, 1 jaar, 2 jaar en 3 jaar. Bij deze laatste afspraak maken we nog een röntgenfoto om de positie van de verstandskiezen te beoordelen en we maken digitale foto’s.