Verberg menu  
Verberg menu  

Kunt u niet direct vinden wat u zoekt, of heeft u vragen, dan kunt u onze klantenservice bereiken tijdens kantooruren op telefoonnummer:
0318 – 615 997

Adres

Orthodontistenpraktijk Ede
Veldhuizerweg 1
6712 DD Ede

 Contact: 0318 – 615 997

Maak een afspraak

Whatsapp:
06-38500603

Ben je te laat, of is er iets anders aan de hand.
Whatsapp ons even!


Bij spoedgevallen:

Voor spoedgevallen zijn wij tijdens de openingstijden telefonisch bereikbaar op 0318 - 615997Van 12:15 uur tot 13:00 uur lunchen wij en kunt u de voicemail inspreken.

Wij zijn buiten openingstijden uitsluitend voor spoedgevallen bereikbaar via de tandartsenpost:
telefoon: 0318-611888. Voor een bezoek aan de tandartsenpost wordt een vergoeding gevraagd.


Openingstijden

Maandag 08.30 - 17.00
Dinsdag 08.30 - 19.30
Woensdag 08.30 - 17.00
Donderdag 08.30 - 17.00
Vrijdag 08.30 - 17.00

Telefonisch contact

Van 12:15 uur tot 13:00 uur lunchen wij en kunt u de voicemail inspreken.
Op vrijdagmorgen zijn wij telefonisch beperkt bereikbaar. U kunt een boodschap inspreken dan bellen wij u terug. Vrijdagmiddag zijn wij telefonisch niet bereikbaar.


Openbaar vervoer

Onze praktijk ligt aan de rand van het centrum van Ede en er zijn mogelijkheden om uw auto vrij te parkeren.

De lijnbussen 5 richting Kernhem en 4 richting Veldhuizen gaan vanaf het station Ede-Wageningen tot dicht bij onze praktijk, halte Proosdijerveldweg. Het station Ede-Centrum is ongeveer 15 minuten lopen tot aan de praktijk.

Ben je te laat, of is er iets anders aan de hand. Whatsapp ons even!

Vragen over orthodontie

Wij kunnen ons voorstellen dat het nemen van een beugel veel vragen kan opleveren.
Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen.

 • Wat kost een beugel?

  Het is moeilijk om precies te zeggen wat een orthodontische behandeling kost. Dit is afhankelijk van de ernst van de afwijking, het type beugel en de medewerking van de patiënt. Maar als het zover is dat u behandeld gaat worden zult u een kostenbegroting meekrijgen. Verder is het voor u wel van belang dat u de verzekeringsgegevens nakijkt i.v.m. de vergoeding die de verzekering geeft. U komt dan niet voor verrassingen te staan als u weet waar u aan toe bent.

 • Kan ik met de beugel normaal functioneren en sporten?

  Je kunt zeker normaal functioneren of sporten. Een aktivator kun je beter uitdoen met sporten of zwemmen. Verder moet je gewoon alles doen maar wel altijd voorzichtig zijn.

 • Wat doe ik als mijn elastiekjes op zijn?

  Je kunt natuurlijk naar de praktijk komen en een zakje elastiekjes ophalen. Je kunt ook bellen of mailen en dan sturen we een zakje elastiekjes op. Zeker niet stoppen met elastiekjes dragen !!!!

 • Kan ik een blaasinstrument blijven spelen?

  Dat kan zeker, al heb je wel een periode nodig om eraan te wennen. Je lippen moet je misschien iets anders aanzetten dan je gewend bent.

 • Is een beugel pijnlijk?

  Als je net je beugel hebt gekregen, zul je wat last krijgen van de tanden. Vooral eten kauwen is het in het begin erg gevoelig. Toch is het belangrijk om gewoon je eten te kauwen, dan ben je sneller van de pijn af. Er moeten natuurlijk geen scherpe puntjes aan de beugel zitten, daar kunnen we iets aan doen. Dat het ruw is, is vervelend, maar daar wen je aan. Na hooguit 2 weken ben je eraan gewend.

 • Krijg je gaatjes in je tanden van een beugel?

  Van de beugel krijg je geen gaatjes. Het is wel moeilijker om de tanden en kiezen schoon te houden. Dat wil zeggen dat je extra aandacht moet geven aan het poetsen van je tanden en de beugel. Er blijft makkelijker plaque en etensresten rondom de beugel zitten. Het ligt dus aan het poetsen als je snel gaatjes krijgt.

 • Kan ik met de beugel alles eten en drinken?

  Je kunt met de beugel alles eten en drinken maar het is niet aan te raden om harde of kleverige snoepjes te eten. Er kunnen dan brackets los gaan. Ook moet je oppassen met hard stokbrood, kippenboutjes en spare ribs. Van de bidondopjes van sportdrankflesjes gaan ook veel brackets los. De brackets worden met speciaal daarvoor bestemde lijm, vastgeplakt op de tanden. Het is niet goed als er tijdens de behandeling vaak brackets losgaan. Ook moet je voorzichtig zijn met koolzuurhoudende dranken. Er gaan geen brackets van los maar het is niet goed voor het glazuur van je tanden. Een keertje mag wel maar niet alleen maar zoete of zure drankjes. Je moet goed nadenken wat je eet of drinkt. Ook is het goed om na het eten een half uurtje te wachten met tandenpoetsen. Zoet en zuur wat op je tanden zit, schuurt het glazuur als je na het eten meteen je tanden poetst.

 • Hoe vaak is de beugel controle?

  Meestal kom je een maal per maand voor controle van je beugel. De beugel wordt dan geactiveerd. Er wordt gekeken of de behandeling goed verloopt en eventueel bijgestuurd. Er wordt ook gekeken of de mondhygiëne goed is. Als dat bij herhaling niet goed is krijgen je ouders een briefje van ons of ze het een beetje in de gaten kunnen houden en bij willen sturen. Zo ook met het niet zo goed dragen van de elastieken. Ze krijgen dan ook een briefje of ze het in de gaten willen houden en bij willen sturen.

 • Moet ik naar de tandarts voor halfjaarlijkse controle?

  De controles bij de tandarts gaan gewoon door. De controles bij de orthodontist zijn alleen voor je beugel. Als we tussentijds toch een gaatje mochten vinden krijg je van ons een brief mee voor de tandarts en moet je even naar de tandarts om het gaatje te laten vullen.

 • Hoe lang duurt het aanbrengen van de beugel?

  Dat is afhankelijk van het soort beugel. Het aanbrengen van de vaste beugel in de bovenkaak of onderkaak duurt ongeveer 1 uur. Meestal plaatsen we eerst de vaste beugel in de bovenkaak en een paar maanden later de vaste beugel in de onderkaak. We geven poetsinstructie en vertellen waar je op moet letten met eten als je een vaste beugel hebt. Het plaatsen uitneembare apparatuur, een aktivator of een uitneembaar plaatje duurt ongeveer 20 minuten.

 • Wat doet een beugel met je gebit?

  Het aanpassen van de stand van de kaken
  Deze beugel “de aktivator“ kan enkel de groei van de kaken stimuleren of remmen wanneer iemand nog in de groei is. Als je uitgegroeid bent kun je de stand van de kaken nog wel veranderen, alleen moet dit dan door de kaakchirurg gebeuren. Door middel van een kaakoperatie kan de kaakchirurg je kaken zowel boven als onder naar voor, naar achter, omhoog of omlaag verplaatsen.

  Verplaatsen van de tanden en kiezen
  Tanden en kiezen worden door de beugel verplaatst door er een constante kracht op uit te oefenen. Dit kan door een combinatie van brackets, draden of bogen, elastiekjes of veertjes die we aanbrengen. Voor tandverplaatsing speelt leeftijd geen rol. Het verplaatsen van de tanden is ook op volwassen leeftijd goed mogelijk.

 • Waarom een beugel?

  Tegenwoordig is een belangrijke reden om een beugel te nemen er goed uit willen zien. Iedereen wil voor zichzelf of voor zijn kinderen rechte tanden en een mooie glimlach. Scheve tanden zijn ook moeilijker te poetsen wat een groot risico op tandbederf geeft. Sommige afwijkingen geven kauwproblemen of versnelde slijtage van de tanden. Andere tand- en/of kaakafwijkingen kunnen spraakproblemen veroorzaken.

 • Wat is de retentiefase?

  De retentiefase is de fase van de behandeling waarin er geen actieve kracht meer op je tanden wordt gezet. Je tanden staan nu in de goede positie en we willen deze goede positie behouden. Dat doen we door spalken aan de achterkant van je tanden te bevestigen met lijm. Dit spalkje of retentiedraadje laten we het liefst zo lang mogelijk zitten. Als je merkt dat je spalk los zit of je denkt dat er toch een verandering optreedt in de stand van je tanden, moet je even een afspraak maken om dit na te laten kijken. Soms wordt er ook een uitneembare beugel gemaakt om de tanden op hun plaats te houden. Deze uitneembare retentiebeugel moet dan ’s nachts gedragen worden en dit kan na 1 of 2 jaar afgebouwd worden.

 • Wat moet ik doen als er een slotje los zit?

  Als er een bracket of slotje los zit mag je dit laten zitten tot de volgende afspraak. Meld het wel even bij de balie als je voor je afspraak komt. Heb je er last van of je bent ongerust, bel je even voor een afspraak naar de praktijk. Meestal kun je dan een afspraak maken om dit te laten herstellen. Is de praktijk gesloten kijk dan even op deze website bij spoed buiten openingstijden.